ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ο αγώνας είναι μήκους 21.100μ  και όλη η διαδρομή είναι σε άσφαλτο.

Αφετηρία του αγώνα είναι το παλιό Λουτράκι εκεί που στην αρχαιότητα ήσαν οι Θέρμαι.

Ξεκινάμε από το ύψος της θάλασσας και για 800μ τρέχουμε στην πόλη του Λουτρακίου χωρίς ουσιαστικές υψομετρικές διαφορές.
Ακολουθεί ελαφρά ανηφορική πορεία που μετά από 1.700μ μας ανεβάζει σε υψόμετρο 80μ για να ακολουθήσει 1 χλμ. με κατηφορική κλήση που μας φέρει στον 1ο σταθμό τροφοδοσίας όπου μπορούμε να προμηθευτούμε νερό.

Έχουμε διανύσει ήδη τα πρώτα 3,5 χιλιόμετρα και μπροστά μας έχουμ 600μ δρόμου χωρίς υψομετρικές κλίσεις για να επακολουθήσει αμέσως το πιο δύσκολο τμήμα της διαδρομής αφού έχουμε συνεχή ανηφορική πορεία για 4 χλμ. και υψομετρική ανάβαση 230μ.

Στο ανηφορικό αυτό τμήμα υπάρχουν 2 σταθμοί τροφοδοσίας. Ο ένας 1,5 χιλ. μετά την αρχή της ανηφόρας (όπου θα βρούμε νερό και ισοτονικά) και ο άλλος 2 χλμ μετά και στο τέλος της ανηφορικής πορείας, όπου θα μας προσφέρει, εκτός από νερό, coca cola και κομμάτια μπανάνας.

Τώρα και για 3.500μ τρέχουμε χωρίς αξιόλογες υψομετρικές διαφορές για να φτάσουμε στο χωριό της Περαχώρας και σε έναν ακόμη σταθμό τροφοδοσίας όπου θα βρούμε ισοτονικά, μπάρες και σοκολάτα.

Φτάνοντας στην είσοδο στο χωριό ήμασταν στο μέσον της διαδρομής έχοντας μπροστά μας τα τελευταία 40μ ανηφόρας.

Μετά το σταθμό τροφοδοσίας της Περαχώρας  και για 6.000 μέτρα έχουμε ένα συνεχές κατηφορικό τμήμα  μέχρι να φτάσουμε στην λίμνη Βουλιαγμένη (υψομετρική κατάβαση 300μ).

Στο μέσον της κατηφορικής πορείας και στο τέλος της λίμνης θα συναντήσουμε τους δύο τελευταίους σταθμούς τροφοδοσίας, απ’ όπου μπορούμε να προμηθευτούμε νερά.

Είμαστε στο ύψος της θάλασσας (λίμνη Βουλιαγμένη) και τρέχουμε για 1.700μ. δίπλα στη λίμνη και στο ίδιο υψόμετρο.

Τελειώνοντας η λίμνη μας απομένουν 2.000μ  ακόμη μέχρι τον τερματισμό. Προσοχή όμως γιατί 300μ μετά την λίμνη έχουμε μια μικρή αλλά ύπουλη ανηφόρα 40 μέτρων υψομετρικής. Τα τελευταία 1.000μ της διαδρομής είναι στο ίδιο υψόμετρο.

 

 


 

ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Advertisements